25 januari 2009

Facebook gillar gillare

En dagsfärsk funktion på Facebook innebär att man kan välja att visa sitt gillande över något som en vän gör (t.ex. en väns statusmeddelande eller en väns vänskapsknytande) genom en enkel klickning. Jag vet inte om jag gillar detta gillande.

För att gilla något (som man gillar) så klickar man helt sonika på "gilla" bredvid handlingsrapporten som man gillar (och nu kommer att gilla), vilket får till följd att ens namn dyker upp följt av orden "gillar detta" under nyss nämnda rapport.

Det som jag har svårt för, och det hör ihop med hela syftet med att gilla något på Facebook, är just denna tröttsamma mentalitet som verkar ligga i tiden – viljan att vara med i klubben för inbördes beundran.

Men det är väl bara att gilla läget – att gilla "gilla" ... Eller?

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Har man inget snällt att säga får man hålla tyst" - kan man även indikera sitt ogillande av någonting, eller visas inte det?

Jag som övervägt att lite trevande och återhållsamt göra en bejublad återkomst på fejan såhär efter ett år av avhållsamhet, men nu blir jag skeptisk igen, efter dessa ytterligare dumheter...

Rickard sa...

Olof: "Den som tiger håller med", heter det också. Man kan kommentera allt, men det är ju en annan sak.

Bara den motsatta funktionen, alltså en "ogilla-funktion", hade varit otänkbart. Båda funktionerna hade varit ännu mera larvigt.

Nåja, man får ta det onda med det goda, för att använda en floskel till.

Anonym sa...

Och apropå det: "Den som tiger samtycker" och "En svensk tiger" blir ju "En svensk samtycker". Men jag vet inte hur klatschigt det hade varit som motto under andra världskriget...

Arwen sa...

haha. Sötnosar! Rickard: vet ju vad du tycker om att gilla läget, men det går ju trots allt inte att låta bli att gilla fejan.

Olof: Klart du ska med igen!